خواستهای مردم افغانستان جهت همکاری جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی
خبرگزاری پیگرد/کابل افغانستان
دوشنبه ۲۱ عقرب ۱۴۰۳
نوشته شده توسط مریم مددی
همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست اقلیمی جهان امروز دوشنبه، ۲۱ عقرب سال روان، مؤسسه توانمندی، محیط زیست و کمکهای بشری برنامهی دادخواهی را تحت عنوان «از تجرید تا ادغام» باحضور شماری از مسئولان حکومتی، نهادهای ملی و بینالمللی و شماری از شهروندان درکابل برگزار کرد.
شیر محمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه کشور در این برنامه گفت که، افغانستان از لحاظ محيط زيست زيانهای زیادی را متحمل شده، وی علت آن را جنگهای چندین دهه و استعمال بیش از حد سلاح و مهمات در این کشور عنوان کرد.
آقای استانکزی میگوید درجریان سالها جنگ و تجاوز کشورها در افغانستان، جنگلها از بین رفته و به محیط زیست آسیبهای
فراوان وارد شده است.
در همین حال، زین العابدین عابد، معین تخنیکی و پالیسی اداره ملی حفاظت محیط زیست نیز در این نشست میگوید که، رئیس این اداره در راس هیاتی در نشست تغییرات اقلیمی در باکو اشتراک کرده و در آن، تاکید میشود تا در بخش تغییرات اقلیمی مشترکاً کار شود و این چالش حل گردد.
وی افزود: پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در افغانستان، این کشور مدت سه سال از اشتراک در نشست جهانی تغییرات اقلیمی محروم بود، اما برای نخستینبار امسال هیاتی از افغانستان در این نشست اشتراک نموده است.
از سوی هم، سفتیفان رودریگوز، مسئول برنامههای انکشافی برنامه توسعه سازمان ملل متحد( UNDP ) در افغانستان، گفت که بیش از دو سال است در افغانستان فعالیت دارد و از نزدیک شاهد متضرر شدن مردم افغانستان بوده است.
این مسئول سازمان ملل از کشورها خواست تا مردم افغانستان را در این مبارزه تنها نگذارند.
او همچنین بیان داشت که با نهادهای مختلف ملی و بینالمللی برای نجات افغانستان از این وضعیت تلاش میکند و امیدوار است که کشورها و سازمانها نیز با افغانستان همکاری کنند.
او علاوه کرد که، با نهادهای مختلف ملی و بینالمللی برای نجات افغانستان از این وضعیت تلاش میکند و امیدوار است که کشورها و سازمانها نیز با افغ
انستان همکاری کنند.
این نشست درحالی برگزار شد که امروز نمایندگان کشورها و سازمانهای مختلف جهان در بیست و نهمین کنفرانس اقلیمی جهان برای مبارزه علیه تغییرات اقلیمی درشهر باکو دیدار داشتند و هدف از این نشست در کابل ارتقای آگاهی، ارائه راهکار ها، رسانیدن صدای مردم افغانستان به کنفرانسهای بین المللی اقلیمی و جلب کمکهای مالی و تخنیکی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی درکشور گفته شده است.