هاآرتص: ۱۰ ضربه ای که اسرائیل از آغاز طوفان الاقصی به خود زد
خبرگزاری پیگرد:افغانستان
نوشته شده توسط:حامیه نادری
سهشنبه ۱۲ ثور ۱۴۰۳
روزنامه عبری زبان اسراییل هاآرتص روز دوشنبه با انتشار یادداشتی، فهرستی از ضربههایی که دولت اسراییل از آغاز عملیات طوفانالاقصی با خطاهای راهبردی متعدد، در جبهههای مختلف به موجودیت خود زده، منتشر کرد.
۱. تخلیه شمال؛ اسرائیل به صورت شتابزده ساکنان نوار مرزی با لبنان را خارج کرد؛ بدون اینکه به سرنوشت و هدف نظامی تخلیه این نوار بیاندیشد.
۲. ضربه غزه؛ هدف از حمله زمینی به نوار غزه از بین بردن حماس بود، اما اسرائیل شهر غزه را ویران و نتوانست حماس را که با قدرت در حال فعالیت است، ویران کند.
۳. ضربه فقدان استراتژی؛ اسرائیل تاکنون هیچ برنامهای در غزه ندارد. برآیند عملی اعزام نیرو و جنگ ۶ ماهه صفر است.
۴. ضربه آزادی اسرا؛ هدف اعلامی آغاز جنگ، بازگشت ۲۵۰ اسیر اسرائیلی بود، آزادی اسرا از ابتدا اولویت دوم بود و این را مذاکرات قاهره و دوحه نشان میدهد.
۵. ضربه بحران انسانی؛ جنگ همه جانبه غزه باعث کمبود شدید مواد غذایی، آب و دارو در نوار غزه شد که موجب شد حتی کشورهای متحدان اسرائیل آن را مقصر بدانند.
۶. ضربه اتحاد دروغین؛ جنبش اعتراضی پیش از جنگ متهم به «لفاظیهای تفرقهانگیز» و «تضعیف ارتش اسرائیل» بود اما واقعیت کتمان شکست «دولت» کنونی بود که خود با تلاش برای تضعیف قوه قضائیه و قانون موجب ایجاد تفرقه شد.
۷. ضربه غارت بودجه؛ همچنان انتقالات پنهان به گروههای مورد حمایت احزاب حاکم ادامه دارد و حتی در حال افزایش است.
۸. ضربه بیانضباطی؛ انتشار سیلی از تصاویر فیلمبرداری شده توسط خود سربازان، افتخار آنها به خرابکاری و غارت، سوء استفاده از بازداشتشدگان و بمباران ساختمان های غیرنظامی که همگی باعث آسیب بیشتر به وجهه «ارتش» و «اسرائیل» شد.
۹. ضربه پیروزی مطلق؛ از نخستین لحظهای که نتانیاهو «اصطلاح توخالی پیروزی مطلق» را ابداع کرد، واضح بود که این یک تلاش ناامیدانه برای بازگرداندن موقعیتش به عنوان «تنها رهبر ضامن تحقق پیروزی» در چارچوب فرارش از زیر بار مسئولیت شکست امنیتی در جریان عملیات روز هفتم اکتبر حماس است.
۱۰ . ضربه دمشق؛ آخرین ضربه مربوط به هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق است که طی آن ۷ مستشار نظامی ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند.
این روزنامه، حمله را «اشتباه بزرگ» نهاد اطلاعاتی بویژه بخش اطلاعات ارتش و سطح سیاسی توصیف کرد که در راس آن شخصی قرار دارد که سالها پیش خود را به عنوان بزرگترین کارشناس مسائل ایران معرفی میکرد
در همین هارتص در شماره جدید خود نوشت که اسراییل با تحریم آکادمیک بیسابقهای روبهرو است که میتواند محافل دانشگاهی آن را به خطر انداخته و به اقتصاد آن شدیدا ضربه بزند و این در حالی است که کابینه آن در این رابطه هیچ اقدامی انجام نمیدهد.
این روزنامه در ادامه نوشته است: ارزیابیهای روبهفزونی دال بر این است که اسرائیل در پی تظاهراتها علیه خود در دانشگاههای بزرگ آمریکا، با تحریم آکادمیک بیسابقهای روبهرو شده است و چنین تحریمهایی میتواند محافل دانشگاهی دولت اسراییل را به خطر انداخته و زیان شدیدی را متوجه اقتصاد این رژیم کند.
رسانههای اسراییل میگویند نشانههایی دال بر تحریم پژوهشگران اسراییلی در دانشگاههای خارجی وجود دارد و نگرانیها در خصوص تحریم بینالمللی آنها رو به افزایش است.
این رسانهها به نقل از وزیر آموزش دولت اسراییل اعلام کردند: «قصد داریم در اسرع وقت طرح عملی را به کابینه ارائه کنیم اما چنین طرحی نیازمند بودجه بزرگی است.»
همچنین این رسانهها تاکید کردند که چنین تحریمی میتواند محافل آکادمیک این رژیم را به خطر انداخته و به اقتصاد آن به شدت آسیب بزند.