فدراسیون خبرنگاران:پرداخت معاشات کارمندان رسانه ها میتواند کار را برای خبرنگاران آسان و جلو فرار خبرنگاران را بگیرد!
خبرگزاری پیگرد:کابل-افغانستان
گزارش :فواد احمد نظری
دوشنبه ۲ حوت ۱۴۰۰
فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان امروز طرح پیشنهادی مبنی بر پرداخت معاشات کارمندان رسانهیی و خبرنگاران را برای دونرهای بین المللی حامی خبرنگاران ارایه کرده و از آنها خواسته تا در این شرایط دشوار اقتصادی از نهاد ها و رسانه ها حمایت کرده و نگذارند تا درب رسانه ها مسدود و کارمندشان دست به کارهای شاقه بزنند.
حجت الله مجددی، عضو هیات رهبری فدراسیون ژورنالسیتان افغانستان امروز( دوشنبه، 2 حوت) در نشست خبری گفت:با تسلط امارات اسلامی در کشور و تحولات اخیر درکشور باعث گردیده تا ۴۰ درصد از رسانه ها به دلیل وضعیت بد اقتصادی درب رسانه های خود را بسته اند و کارمندان شان در بی سر نوشتی قرار گرفته اند.
به گفته آقای مجددی با مسدود شدن این رسانهها 80 درصد خبرنگاران و کارمندان مرد رسانهای و 60 درصد زنان خبرنگاران بیکار شدهاند و این خبرنگاران پس از بیکاری با کارهای دستفروشی و کارگری برای تامین معیشت زندگیشان روی آورده است که این امر برای جامعه رسانهای افغانستان درد آور است.
حجت الله مجددی تصریح کرد که در ابتدایی حکومت امارت اسلامی طالبان خبرنگاران به عدم مصونیت جانی و دسترسی به اطلاعات مواجه بودند که اکنون تا حدی مشکلات خبرنگاران در زمینه عدم مصونیت جانی رفع شده اما؛ هنوز دسترسی لازم به اطلاعات ندارند.
به کفته مجددی، دسترسی با اطلاعات در مرکز و ولایات به گونه مختلف پیش می رود و حکومت مرکزی نیز با گماشتن ۴۰ سخنگو در سکتور دولتی دسترسی به اطلاعات را تقویت بخشیده است و اما در ولایات قضیه گاهن برعکس عمل می کند و نهادهای حکومتی در امور خبرنگاران تداخل وطیفوی ایجاد میکنند.
آقای مجددی از حکومت مرکزی خواست تا نهادهای حکومتی محلی از مداخله در امور رسانهیی در ولایات جلوگیری کنند.
او در مورد حمایت مالی رسانهها از نهادهای بینالمللی مانند یونیسکو، اتحادیه اروپا و یوناما که معاش کارمندان سکتور صحت و معارف را پرداخت میکنند، خواست که برای جلوگیری از متوقف شدن فعالیت رسانهها و آسیب نرسیدن به آزادی بیان، برای خبرنگاران نیز معاش پرداخت کنند.
مجددی هشدار داد که اگر وضعیت همین گونه دوام پیدا کند، در شش ماه آینده جز چند رسانهای محدود تمامی رسانههای کشور به دلیل مشکلات مالی متوقف خواهند شد.
او تاکید کرد: « اگر جامعه رسانهای افغانستان حمایت نشود ما معارف تکمیل، نه صحت و محیط زیست کامل نخواهیم داشت».
او تاکید کرد که برای حمایت از آزادی بیان و دسترسی آسان خبرنگاران به اطلاعات، وزارت اطلاعات و فرهنگ باید هرچه زودتر کمیسیون دسترسی به اطلاعات را فعال و کمسیون نظارت بر تخلفات رسانهای را نیز ایجاد کند.
عبدالحق عماد، رییس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ در این نشست گفت که تحولات اخیر کشور و روی کار آمدن امارت اسلامی در کنار سایر سکتورهای خصوصی رسانهها، خبرنگاران و جامعه رسانهای نیز دچار مشکلات مالی و اقتصادی شدهاند.
عماد در مورد مسدود شدن رسانهها در کشور پس از تسلط امارت اسلامی طالبان گفت: با رفتن کارکنان و مسولان برخی رسانهها به خارج و برخی رسانههای هم به علت مشکلات مالی و اقتصادی مسدود شدهاند.
رییس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ رسانهها را پل ارتباطی حکومت و مردم عنوان کرد و در مورد مشکلات خبرنگاران و عدم دسترسی آنان به اطلاعات گفت که سخنگویان حکومت مکلف هستند تا در برابر خبرنگاران پاسخگو بوده و برای آنها اطلاعات ارایه کنند.
او افزود که برای جلوگیری از این مشکلات وزارت اطلاعات و فرهنگ با سخنگویان حکومت هر پنج روز نشست هماهنگی برگزار میکند و در آن روی دسترسی خبرنگاران به اطلاعات و ارائه اطلاعات لازم از سوی سخنگویان حکومت، تاکید میشود.
عماد تصریح کرد که خبرنگاران و جامعهای رسانهای باید فعالیتشان را در چارچوب ارزشهای اسلامی و قانون رسانههای حکومت پیشن که امارت اسلامی نیز آن را تصویب کرده، تنظیم کنند.
از سوی بهیر احمدی خبرنگار گفت در شرایط کنونی و بعد از تحولات در کشور رسانه ها و کارمندان شان بنابر مشکلات اقتصادی بسته شده و خبرنگاران شان دست به کارهای دست فروشی و شاقه زده تا ازین طریق بتوانند معشیت زنده گی شان را در کنار خانواده شان سپری کنند.
احمدی تصریح کرد اگر سازمان های مدد رسان و نهاد های حمایت کننده بین المللی کمک های شان را برای خبرنگاران و رسانه ها نکنند ما در آینده های نزدیک شاهد سقوط رسانه ها در کشور خواهیم بود.