اتاق های تجارت و صنایع از کاهش مالیات شش قلم مواد اولیه درافغانستان خبرداد.

خبرگزاری پیگرد – کابل، افغانستان
گزارش از حامد قاسمی
چهارشنبه، ۶ حمل ۱۴۰۴ (۲۶ مارچ ۲۰۲۵)
اتاق تجارت و صنایع افغانستان امروز چهارشنبه (۶ حمل ۱۴۰۴ / ۲۶ مارچ ۲۰۲۵) طی یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور هیات رهبری اتاق تجارت و صنایع، اتاق مشترک افغانستان و پاکستان، اعضای سکتور خصوصی و مقامات تجاری، دستاوردهای سال گذشته، چالشهای عمده، و کاهش مالیات بر برخی از کالاهای اساسی را مورد بررسی قرار داد.
بر اساس حکم ریاستالوزرا، مالیات شش قلم مواد اولیه شامل آرد، گندم، روغن، بوره، گاز مایع و تیل کاهش یافته است. طبق این تصمیم، مالیات هر یک میلیون افغانی از این کالاها به ۱۰۰۰ افغانی کاهش یافته و برای بوره، تیل و گاز مایع این رقم ۱۵۰۰ افغانی تعیین شده است.
اشتراک کنندگان حاضر در این کنفرانس مطبوعاتی به بررسی وضعیت صادرات و واردات افغانستان پرداخته اظهار داشتند که صادرات افغانستان در سال گذشته ۱.۷۸ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل تفاوت چندانی نداشته است.
طبق آمار ارائهشده:
۱۶۳ هزار تن میوه خشک صادر شده که ارزش آن ۵۳۴ میلیون دلار بوده است.
۸۰۰ هزار تن سبزیجات به کشورهای مختلف صادر شده است.
در این نشست، محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و صنایع، با ابراز خوشبینی از حکم ریاست الوزرا بر کاهش مالیات بر شش قلم مواد اساسی اظهار داشت که در ماه رمضان و و با فرا رسیدن ایام عید استفاده از این شش قلم مواد بیشتر می شود، و در وضعیت دشوار اقتصادی که مردم افغانستان قرار دارند، صدور این فرمان باعث امیدواری بازرگان و شهروندان کشور می شود.
معاون اتاق تجارت و صنایع در ادامه افزود: « یکی از مشکلات عمده سکتور خصوصی، دشواری در دریافت ویزا برای تاجران افغان است. اعضای سکتور خصوصی خواستار توجه جدی دولت به این موضوع میباشند تا تسهیلات بیشتری در این زمینه فراهم شود. »
در این کنفرانس خان جان الکوزی، رئیس اتاق تجارت افغانستان و پاکستان، به مشکلات عمده تاجران و صنعتکاران افغانستان اشاره کرده بیان داشت که یکی از چالشهای اساسی صنعتکاران، نبود زمین مناسب و برق کافی برای توسعه فعالیتهای تولیدی است.
خان جان الکوزی با ابراز خوش بینی از فرمان توزیع ۱۶۰ هزار جریب زمین در سراسر افغانستان به صنعتکاران تاکید نمود که باید روی توزیع زمین به صنعت کاران هرچه زودتر کار عملی صورت گیرد
رئیس اتاق تجارت افغانستان و پاکستان افزود: « تاجران ما خواستار بازگشایی دایمی دروازه تورخم هستند، زیرا این گذرگاه مرزی فقط ۱۵ روز در ماه باز است که مشکلات زیادی را برای صادرات و واردات ایجاد کرده است. »
در این نشست همچنین، نحوه تصفیه مالیات شرکتهای واردکننده مواد اولیه در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ مورد بحث قرار گرفت. اعضای سکتور خصوصی در این زمینه نظریات خود را ارائه کرده و خواستار شفافیت بیشتر در روند مالیاتی شدند.
در پایان، اعضای اتاق تجارت و صنایع افغانستان بر ضرورت حمایت بیشتر از سکتور خصوصی تأکید کردند و از دولت خواستند که به حل مشکلات تاجران و صنعتکاران اولویت دهد تا زمینه رشد اقتصادی کشور فراهم شود.