Paigard News Agency – خبرگزاری پیگرد

خبرگزاری پیگرد, انعکاس رویداد های افغانستان, منطقه و جهان

وزارت صحت عامه از آغاز ساخت شفاخانه‌ در ۳۱۸ ولسوالی کشور خبر می دهد

خبرگزاری پیگرد/کابل افغانستان
پنجشنبه ۶ جدی ۱۴۰۳
نوشته شده توسط محمد محمدی

نورجلال جلالی سرپرست وزارت صحت عامه در نشستی در کابل گفته است که ۷۲ درصد باشندگان ولسوالی‌ها به خدمات ثانوی صحی دست‌رسی ندارند.

سرپرست وزارت صحت عامه هم‌چنان از آغاز کار ساختمانی شفاخانه‌های عمومی در ۳۱۸ ولسوالی در کشور سخن زده و گفته است که با ساخت ۳۱۸ شفاخانه، ده هزار بستر دیگر برای درمان بیماران در کشور فراهم می‌شود و هم‌چنان زمینه کار برای ۲۷هزار نفر مساعد خواهد شد.
به گفته آقای جلالی، اکنون در سراسر کشور سیزده هزار بستر درمانی وجود دارد.

نورجلال جلالی سرپرست وزارت صحت عامه در این نشست افزود: «برای ساخت شفاخانه‌های عمومی در ۳۱۸ ولسوالی بودجه خاص از سوی امیرالمومنین افغانستان منظور شده. مراحل قانونی و ابتدایی آن اجرا شده و کارهای ساختمانی شفاخانه‌ها عملاً آغاز می‌شود.»

آقای جلالی هم‌چنان افزوده است که این ۳۱۸ شفاخانه، هر کدام دارای پنج بخش صحی خواهد بود.
سرپرست وزارت صحت عامه افزود: «به ۲۷هزار فرد مسلکی و اداری زمینه کار مساعد می‌شود که پروسه استخدام با پلان منظم و میکانیزم شفاف اجرا می‌شود.»

در همین حال معین پالیسی و انکشاف وزارت صحت عامه، کم‌بود کارکنان صحی زن در کشور را رد کرده و گفته است که بیش از ۳۰هزار قابله در کشور در انتظار فرصت‌های شغلی هستند.
محمدحسن غیاثی معین پالیسی و انکشاف وزارت صحت گفت: «بیشتر از سی هزار قابله داریم که وارد سیستم نیستند و منتظر هستند که زمینه برای اشتغال آن‌ها فراهم شود و ما این قول را برای خواهران ما می‌دهیم که در مراکز جدید با حفظ تمام موارد شرعی و اسلامی، از تخصص و علمیت خواهران ما در جایش استفاده کنیم.»

بخت‌الرحمن شرافت معین مالی و اداری این وزارت، هدف اساسی ساخت این شفاخانه‌ها را ارایه خدمات باکیفیت و به‌موقع خوانده و افزوده که سالانه از بهر عدم تشخیص به‌موقع، بیست هزار نفر در کشور به بیماری‌های گوناگون سرطانی مبتلا می‌شوند.
این در حالی‌ست که بر بنیاد آمارهای ارایه شده از سوی وزارت صحت عامه، از میان ۴۰۰ ولسوالی تنها ۹۳ ولسوالی در کشور دارای شفاخانه هستند.

Copyright © All rights reserved. Powered By Master Technology | Newsphere by AF themes.