سازمان ملل: تا اکنون ۳۷۴ هزار نفر از پاکستان به افغانستان بازگشتهاند
خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
نوشته شده توسط خبرگزاری پیگرد
چهارشنبه اول قوس ۱۴۰۲
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان میگوید که از زمان اعلام تصمیم دولت پاکستان مبنی بر اخراج مهاجران «غیرقانونی» در سوم اکتوبر تا اکنون، ۳۷۴ هزار نفر از آن کشور وارد افغانستان شدهاند.فلیپا کندلر، نمایندهی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان روز سهشنبه، ۳۰ عقرب در یک کنفرانس خبری در جنیوا گفته است که این افراد عمدتا با ترس و عجله وارد افغانستان شدهاند.
او افزوده است که ما شاهد افزایش تصاعدی دستگیری و اخراج شهروندان افغانستان از پاکستان هستیم و اقدامات مقامهای محلی آن کشور برای مهاجران احساس ترس و وحشت ایجاد کرده است.نمایندهی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان گفته است که «بازگشت دستهجمعی» به افغانستان در شرایطی که دمای هوا رو به کاهش است، بحران بشری را افزایش میدهد.
او افزوده است کسانی که از نقاط مرزی داخل افغانستان میشوند، از آزار و اذیت و بدرفتاری شکایت کردهاند و زنان و کودکان مستأصل از جمله کسانی هستند که چارهای جز بستن چمدانها و بازگشت نداشتهاند.
فیلپا کندلر گفته است که بسیاری از افرادی که به افغانستان بازگشتهاند آسیبپذیر هستند؛ از جمله زنان و کودکان و تأکید کرده است در صورتی که سرپناه برای آنان فراهم نشود، ممکن است در زمستان جان خود را از دست بدهند.
او گفته که این افراد نیاز به کمکهای اضطراری دارند و کارمندان سازمان ملل در تلاش امدادرسانی به آنان در مناطق مرزی هستند.بهگفتهی نمایندهی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، این نهاد از پاکستان خواسته است که هرگونه بازگشت به افغانستان باید «داوطلبانه، باعزت و ایمن» باشد.
این نهاد همچنین از پاکستان خواسته است که یک مکانیسم غربالگری برای شناسایی افراد آسیبپذیر و نیازمند حمایت بینالمللی، ایجاد کند و سیستمی ایجاد شود که هم به نگرانیهای امنیتی پاکستان پاسخ بدهد و هم به شهروندان افغانستان که در جستوجوی امنیت هستند رسیدگی شود.
نمایندهی این نهاد در پاکستان گفته است که ما بهدنبال گفتوگوی بیشتر برای رسیدگی به چالشهای پیش روی پاکستان و حمایت از حقوق مهاجران افغانستان در آن کشور هستیم.پاکستان به بیش از ۱.۷۳ میلیون مهاجر و پناهجوی بدون اسناد تا اول نوامبر مهلت داده بود که آن کشور را ترک کنند و با پایان این مهلت، روند بازداشت و اخراج آنان را آغاز کرده است.