Paigard News Agency – خبرگزاری پیگرد

خبرگزاری پیگرد, انعکاس رویداد های افغانستان, منطقه و جهان

برگزاری مراسم «روز سیاه کشمیر»توسط سفارت پاکستان در کابل..


خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
گزارش عبدالهادی امین‌زاده
پنجشنبه ۵عقرب۱۴۰۱

سفارت پاکستان در کابل برنامه‌ی را به‌مناسبت «روز سیاه کشمیر» با حضور اتباع این کشور برگزار کرده‌است.
بر اساس اعلامیه‌ای این برنامه با حضور اتباع پاکستانی و مقامات این کشور امروز در داخل سفارت پاکستان در کابل برگزار شده است.
در این مراسم پیام رییس‌جمهور و نخست‌وزیر پاکستان به مناسبت این روز قرائت شد.
روز سیاه کشمیر چه روز است؟
بیست و هفتم اکتبر در پاکستان به عنوان روز سیاه و همبستگی با مردم کشمیر نامیده می شود. چراکه در ۲۷ اکتبر سال ۱۹۴۷ میلادی ارتش هند جامو و کشمیر را تصرف و تعداد زیادی از مردم مسلمان این سرزمین را کشتند.
عبارت «روز سیاه» در توصیف ۲۷ اکتبر، روز اشغال کشمیر از سوی هندوستان اولین بار توسط غازی حسین احمد، رهبر پیشین حزب جماعت اسلامی پاکستان که در سال ۲۰۱۳ درگذشت، مورد استفاده قرار گرفت.
دولت استعمارگر انگلستان پیش از تقسیم هندوستان اقدام به آماده سازی «طرح تقسیم » در تاریخ ۳ جون ۱۹۴۷ کرد که بر اساس آن، شاهزاده نشین‌هایی که اغلب جمعیت آن را هندوها تشکیل می‌دادند، هندوستان نام گرفته و شاهزاده نشین‌هایی که اکثریت جمعیت آنان مسلمان بودند با نام بنگلادش امروزه ( بنگال شرقی) و به پاکستان الحاق شدند.
در حالی که بر اساس این طرح منطقه جامو و کشمیر با ۸۷ درصد جمعیت مسلمان باید جزو خاک پاکستان به شمار می‌رفت، با مخالفت شاهزاده هندی این منطقه و کنگره ملی هندوستان مسئله جامو و کشمیر که امروزه به منطقه درگیری تبدیل شده است، به وجود آمد.
با استقلال هند و پاکستان از انگلستان در سال ۱۹۴۷ پاکستان خواستار الحاق منطقه مسلمان نشین جامو و کشمیر شد، اما مهاراجه وقت کشمیر با امضای توافقنامه با هندوستان این منطقه را به این کشور واگذار کرد.
مسلمانان جامو و کشمیر به دلیل خواسته خود مبنی بر الحاق به پاکستان در سال ۱۹۴۷ مجبور به پرداخت تاوان سنگینی شدند، نظامیان هندوستان و هندوهای افراطی ظرف مدت دو ماه در منطقه جامو دست به کشتار بیش از ۳۰۰ هزار مسلمان کشمیری زدند.
هدف این قتل عام که از سوی برخی از مورخان از آن به عنوان «نسل‌کشی» یاد می شود، به نفع مزیت جمعیتی هندوها در این منطقه تمام شد. به این ترتیب در صورت برگزاری همه پرسی احتمالی جامو و کشمیر در هندوستان باقی می ماند. قتل عام مذکور موجب بروز نخستین جنگ میان پاکستان و هندوستان شد.
این روز هر ساله برای ابراز همبستگی با مردم کشمیر در روز سیاه، برنامه‌های مختلفی در سراسر پاکستان برگزار می‌شود.
مردم کشمیر در یکم جنوری ۱۹۴۸ برای حل این مسئله به سازمان ملل متحد مراجعه کردند
شورای امنیت سازمان ملل متحد در پنجم ژانویه ۱۹۴۸ طی حکمی خواستار احترام بر حق تعیین سرنوشت مردم کشمیر و برگزاری یک همه‌پرسی مستقل شد؛ اما این همه‌پرسی حتی امروز نیز برگزار نشده است.
درپی جنگ میان هند و پاکستان در سال ۱۹۴۸ یک منطقه موسوم به خط کنترول (LOC) در کشمیر ایجاد و به عنوان مرز دو کشور تعیین شد. بر این اساس یک سوم از سرزمین کشمیر به کنترول پاکستان درآمده و دو سوم از این سرزمین را نیز هند تصرف کرده است.
بخش تحت تصرف پاکستان «آزاد کشمیر» نامیده می شود و تحت موقعیت ویژه‌ای مدیریت می شود. منطقه وابسته به هند نیز به عنوان «ایالت جامو و کشمیر» شناخته می شود.
کشمیر تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان است و در این منطقه تعداد زیادی گروه سیاسی و مسلح خواهان استقلال یا برگزاری همه‌پرسی برای الحاق به پاکستان وجود دارد.
موضع هندوستان در قبال این مسئله نیز از سال ۱۹۴۸ تاکنون هیچ تغییر نیافته است و با برگزاری همه پرسی جدایی یا پیوستن به پاکستان مخالفت می‌کند.
گروه‌های مقاومت مسلمان در منطقه جامو و کشمیر از ۱۹۸۹ تاکنون برای اعلام استقلال یا الحاق به پاکستان اقدام به برگزاری تظاهرات اعتراضی می‌کنند. در حوادث خشونت‌آمیز در منطقه مذکور تا کنون حدود ۷۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

Copyright © Paigard News By Master Technology | Newsphere by AF themes.