فراغت ۱۵۵ جوان از چهار رشتهی فنی و حرفهای در کابل…
![](https://i0.wp.com/paigardnews.com/wp-content/uploads/2025/02/InShot_20250205_203931067-scaled.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1)
خبرگزاری پیگرد، کابل – افغانستان
گزارش از حامد قاسمی
چهارشنبه، ۱۷ دلو ۱۴۰۳ (۵ فبروری ۲۰۲۵)
مراسم فراغت ۱۵۵ جوان از چهار رشتهی فنی و حرفهای، امروز (چهارشنبه، ۱۷ دلو ۱۴۰۳ / ۵ فبروری ۲۰۲۵ ) در کابل برگزار شد.
این دورهی آموزشی ششماهه با حمایت مالی مؤسسهی یونسکوی جاپان در کابل برگزار شده بود و شامل آموزشهای برق، تعمیر یخچال، ترمیم وسایل برقی و خیاطی میشد. هدف از برگزاری این دوره، توسعهی مهارتهای فنی و حرفهای در افغانستان و بهبود عملکرد در ادارات و بخشهای مختلف بود.
بااینحال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، در این مراسم گفت که هدف آنان ایجاد فرصتهای شغلی و ارتقای کیفیت کارهای فنی است. او افزود که در ۹ ماه گذشته، ۳۵ هزار جوان از طریق ۵۲ مرکز فعال در بخشهای مختلف فنی و حرفهای در سراسر کشور فارغ شده و وارد بازار کار شدهاند.
معین وزارت کار و آمور اجتماعی گفت « وزارت کار و امور تجارت در بخشهای مختلف افغانستان مراکز آموزشی دارد و میتواند در زمینهی آموزشهای فنی و حرفهای همکاری کند. »
در همین حال، یما فیروزی، رئیس مؤسسهی یونسکوی جاپان، نیز در این نشست تأکید کرد که این مرکز همواره تلاش کرده است تا زمینهی اشتغال و مهارتآموزی را برای جوانان افغانستان فراهم کند. وی از سایر نهادها و مؤسسات داخلی و بینالمللی خواست تا با سرمایهگذاری در بخش ایجاد فرصتهای شغلی و کاهش فقر، نقش مؤثرتری در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا کنند. فیروزی همچنین افزود که آموزشهای فنی و حرفهای میتواند تأثیر قابلتوجهی بر توسعهی پایدار و توانمندسازی نسل جوان داشته باشد.
فیروزی افزود « یونسکوی جاپان در سال آینده نیز برنامه های را در قسمت آموزش های مسلکی و حرفوی برای نسل جوان افغانستان در نظر دارد.
ما در قسمت توزیع وساییل برای دانش آموزان جهت کار های عملی نیز کمک های را داشتیم. »
از سوی دیگر، جوانان فارغشده با ابراز خرسندی میگویند که اکنون مهارتهای لازم را آموختهاند و از حکومت انتظار دارند که برای آنان زمینهی اشتغال را فراهم سازد. آنان تأکید کردند که ادامهی چنین برنامههای آموزشی میتواند نقش مهمی در کاهش بیکاری و افزایش توانمندی نیروی کار داشته باشد.
در پایان این مراسم، به فارغان این دوره تصدیقنامه و ابزار کاری توزیع شد تا بتوانند مهارتهای کسبشده را در بازار کار بهکار گیرند و فعالیتهای حرفهای خود را آغاز کنند. برگزارکنندگان این برنامه ابراز امیدواری کردند که چنین ابتکاراتی در آینده نیز ادامه یابد و تعداد بیشتری از جوانان تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفهای قرار گیرند.