برگزاری نشست یکروزه برای شناسایی چالشهای سکتور خصوصی در کابل
خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
گزارش :محمد محمدی
دوشنبه ۴ سرطان ۱۴۰۳
نشست یکروزهی سکتور خصوصی به هدف شناسایی فرصتها و چالشها در برابر این سکتور و بررسی بهترین روشهای دسترسی به بازارهای جهانی در کابل برگزار شد.
مسئولان وزارت صنعت و تجارت، میگویند که این نشست باید مشکلات در برابر سکتور خصوصی را شناسایی و برای آن راه حل ارائه کند.نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، امروز دوشنبه ۴ سرطان در این نشست، از جامعهی جهانی میخواهد که در عوض کمکهای بشر دوستانه، روی زیرساختهای افغانستان سرمایهگذاری کند.
او میافزاید: «تغییر پالیسیهای جامعهی جهانی و نهادهای کمککننده از کمکهای انساندوستانه به کمکهای زیربنایی و توسعهای، برای رشد سکتور خصوصی مانند برق، سردخانه، پارک صنعتی، زونهای خاص اقتصادی، مرکزهای صادراتی، تأسیسات در بندرها، فنآوری، ماشینری و آبیاری مدرن، مهم است.»
با این حال یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان نیز، از سازمان ملل متحد، میخواهد که به مشکلات بازرگانان افغان در بیرون از افغانستان رسیدگی کند. او میافزاید: «خواست ما از ملل متحد این است که به مشکلات بانکی ما در بیرون از افغانستان رسیدگی کند؛ چون برای تولیدات داخلی افغانستان در بیرون زمانی بازار پیدا میشود که بازرگانان ویزا داشته باشند.»
از سوی هم اندریکا راتوت، معاون امور بشری دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان، بر پشتیبانی از سکتور خصوصی افغانستان تأکید میکند و میافزاید که پشتیبانی از سکتور خصوصی در افغانستان، مسئولیت جمعی است.
«سازمان ملل متحد باید بخش خصوصی را حمایت کند تا به بازارهای بینالمللی و منطقهای دسترسی داشته باشد. هدف ما این است که بخش خصوصی افغانستان را بلندای کامیابی برسانیم و این یک مسئولیت جمعی است که بخش خصوصی را حمایت کنیم.»قرار است نتایج این نشست پس از پایان آن، با حکومت سرپرست و نهادهای بینالمللی شریک شود. بر اساس آمار ارائهشده از سوی وزارت وزارت صنعت و تجارت، افغانستان ۵۰۰ قلم جنس مورد نیازش را در داخل تولید میکند که از این میان، در تولید ۱۲۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است.