متهم شدن مرکز فرهنگی تبیان به بیتوجهی از سوی خبرنگاران
خبرگزاری پیگرد بلخ افغانستان
نوشته شده توسط: محمدهارون نیازی
یکشنبه ۲۱ جوزا ۱۴۰۲
در انفجاری که در بیستم حوت سال پار در مرکز فرهنگی تبیان در شهر مزارشریف رُخ داد یک خبرنگار جان باخت و هفده تن دیگر از خبرنگاران نیز زخم برداشتند. اکنون که شماری از خبرنگاران که در این رویداد زخم برداشتند مرکز تبیان را به بیتوجهی متهم میکنند.
عزیز ابرام خبرنگار طلوع نیوز یکی از زخمیان این رویداد است، او که از ناحیه سر بشدت زخم برداشته است میگوید، در هنگام ورود به مرکز فرهنگی تبیان هیچگونه تلاشی وجود نداشت و این حادثه ناتوانی و بیتوجهی تبیان را نشان میدهد.
نجیب فریاد خبرنگار آریانا نیوز و یکی دیگر از زخمیان این رویداد میگوید، با گذشت ۹۰ روز از این حادثه تا هنوز برای ما روشن نیست که فرد مهاجم چگونه خودش را به دفتر مرکز فرهنگی تبیان رسانده.
فریاد میافزاید که ما از حکومت میخواهیم تا این پرونده را بگونهی جدی و درست تعقیب کند..
شماری از خبرنگاران و مسوولان نهاد های حامی رسانهها در بلخ نیز مرکز فرهنگی تبیان را به بیتوجهی متهم میکنند و از امارت اسلامی میخواهند تا عدالت برای خبرنگاران آسیب دیده را تأمین کنند.
عبدالطیف سهاک مسوول کمیته مصونیت در حوزه شمال برای پیگرد گفت، اگر ای دفتر سهلانگاری کرده قسمیکه در روز اول نهاد های امنیتی گفتن که این مرکز سهلانگاری کرده باید این روشن شود و اگر پشت این قضیه چیزی دیگری است باید برای ما و خبرنگاران روشن شود.
سید محمد یزدانپرست یکی از خبرنگاران در بلخ گفت، روشن نشدن این قضیه به این معناست که خون خبرنگار در افغانستان ارزش ندارد و
حال ما با گذشت هشتاد روز از حادثه حال به هر برنامه که میرویم احساس میکنیم که باری دیگر انفجاری مانند حادثه بیستم حوت به وقوع میپیوندد.
با اینحال، مسوولان در فرماندهی امنیه بلخ میگویند این رویداد بدون هماهنگی با نهادهای امنیتی راهاندازی شده است.
محمد آصف وزیری سخنگوی فرماندهی امنیه بلخ میگوید، زمانیکه نیروهای امنیتی از برگزاری این برنامه آگاه شدند به این مرکز رفتند تا امنیت این برنامه را تأمین کنند اما بدبختانه مسوولین مرکز فرهنگی تبیان برای نیروهای امنیتی اجازه تأمین امنیت ندادند و گفتند که امنیت در این مرکز تأمین است و متأسفانه انفجار رُخ داد.
خبرنگاران در بلخ در حالی دفتر تبیان را به بیتوجهی متهم میکنند که در سال ۱۳۹۶ نیز یک رویداد مشابه در مرکز فرهنگی تبیان در کابل رُخ داده بود که در نتجیه آن رویداد شماری زیاد از اشتراک کنندهگان کشته و یا زخمی شدند.