ادامهی واکنشها به منع کار زنان در دفتر سازمان ملل؛زلمی خلیلزاد این تصمیم اشتباه و خلاف منشور سازمان ملل است
خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
نوشته شده توسط:محمد محمدی
چهارشنبه ۱۶ مل ۱۴۰۲
در ادامهی واکنشها به منع کار زنان در دفتر سازمان ملل در افغانستان، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژهی پیشین امریکا برای افغانستان این تصمیم امارت اسلامی را اشتباه خوانده است.
خلیلزاد شب سهشنبه، ۱۵ حمل در رشتهتوییتی نوشته است که این تصمیم طالبان رنج مردم افغانستان را افزایش خواهد داد، زیرا احتمالا به کاهش کمکهای بینالمللی منجر خواهد شد.او نوشته است که تصمیم منع کار زنان برای سازمان ملل، معاملات بینالمللی با امارت اسلامی را به ضرر منافع افغانستان پیچیده خواهد کرد.خلیلزاد گفته است که زنان «افغان» از حقوق مسلم تحصیل و کار برخوردار اند و این حقوق در اسلام و کنوانسیونهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده است.
او که با مسوولان در امارت اسلامی توافقنامهی دوحه را امضا کرده، نوشته است که رهبران امارت اسلامی در مذاکرات دوحه متعهد شده بودند که به حقوق زنان احترام بگذارند. خلیلزاد تأکید کرده است که امارت اسلامی باید به تعهداتشان در قبال مردم افغانستان عمل کنند.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل در واکنش خود گفته است که تصمیم حکومت سرپرست افغانستان مبنی بر ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل، نقض فاحش حقوق اساسی آنان و خلاف منشور سازمان ملل است.او در توییتی نوشته است که این تصمیم ارائهی خدمات ضروری برای «افغان»ها را بهشدت تحت تأثیر قرار میدهد و بهگفتهی او، حضور کارکنان زن ضروری است.
بنت از امارت اسلامی خواسته است که فورا تصمیم شان را لغو کنند.دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) دیروز اعلام کرد که امارت اسلامی در ننگرهار کار کارمندان زن این سازمان را ممنوع کردهاند.در پی این تصمیم، سازمان ملل به حدود سه هزار و ۳۰۰ کارمند خود در افغانستان گفته است که تا دو روز دیگر به وظایف شان نیایند.
به گزارش رویترز، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد به خبرنگاران در نیویورک گفته است که دفتر این سازمان در افغانستان تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل را دریافت کرده است.
او گفته است که سازمان ملل در حال بررسی تأثیرات این تصمیم است و امروز با مقامات وزارت خارجهی امارت اسلامی در کابل دیدار خواهد کرد تا شفافیت بیشتر را جویا شود. حدود ۴۰۰ زن در افغانستان برای سازمان ملل کار میکنند.دو منبع از سازمان ملل به رویترز گفتند که نگرانیها در مورد اجرای این قانون باعث شده است که این سازمان از همه کارکنان -زن و مرد- بخواهد تا ۴۸ ساعت سر کار نیایند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم ممنوعیت کار زنان در دفتر این سازمان در ولایت ننگرهار را بهشدت محکوم کرده است.او شب گذشته در توییتی نوشته است که اگر این اقدام معکوس نشود، توانایی سازمان ملل برای رساندن کمکهای حیاتی به افرادی که به آن نیاز دارند تضعیف خواهد داشت.در سوی مقابل مسوولان در امارت اسلامی تا اکنون در این زمینه چیزی نگفتهاند.