متقی: آمادهی کار با امریکا هستیم، اما تحریمها باید برداشته شود
خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
نوشته شده توسط:محمد محمدی
پنجشنبه ۳ حمل ۱۴۰۱
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی امارت اسلامی در مقالهای نوشته است که آنان آمادهی کار با امریکا است، اما باید تحریمها علیه این امارت اسلامی برداشته شود.
او در این مقاله که در سایت الجزیره نشر شده، گفته است که حکومت سرپرست میداند روابط مدرن به این معنا است که همهی دولتها باید بدانند که در هماهنگی و صلح با یکدیگر زندگی کنند و روابط باید براساس اصول برابری، احترام متقابل و همکاری از طریق پیگیری منافع مشترک استوار باشد.متقی نوشته است که امارت اسلامی با درنظرگرفتن این موضوع، بار دیگر دست تعامل مثبت خود را بهسوی جهان دراز میکنند.با گذشت بیش از یکونیم سال از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، تا اکنون هیچ کشوری این حکومت سرپرست را بهعنوان حکومت افغانستان به رسمیت نشناخته است، اگرچه برخی از کشورهای منطقه دیپلماتهای امارت اسلامی را پذیرفتهاند.سرپرست وزارت خارجه میگوید که برای نزدیکی افغانستان با جهان، فرصت منحصر به فردی بهجود آمده است.او تأکید کرده است که افغانستان کنونی آماده است تا بهعنوان یک عضو مسئول و مستقل جامعهی جهانی، مسئولیت خود را در ارتقای صلح و امنیت جهانی انجام دهد و جامعهی بینالمللی هم ضمن استقبال، با احترام به استقلال و کمک پاسخ متقابل دهد.متقی گفته است که اطلاعات و تصویر نادرستی از افغانستان ارائه شده که بهگفتهی او، نیاز است اطلاعات نادرست حذف و تصویر دقیق از «ارزشها و نیازهای افغانستان» ترسیم شود.
او نوشته است: «حساسیتهای دینی و فرهنگی جامعهی ما نیازمند برخورد محتاطانه است. هر دولتی که نسبت به این حساسیتها تعادل مناسب را حفظ نکرده، در نهایت با مشکلات جدی مواجه شده است. این درسی است که تاریخ معاصر ما بارها و بارها بر آن تأکید کرده است.»
متقی دربارهی آنچه که حساسیت دینی و فرهنگ جامعهی افغانستان گفته، توضیح نداده
امارت اسلامی کار و تحصیل زنان را منع کرده و برخی از مقامات ا.ا.ا میگویند که آموزش دختران فرهنگ خارجی است. باری سرپرست پیشین وزارت معارف امارت اسلامی گفته بود که مردم افغانستان نمیخواهند دخترانشان به مکتب بروند. منتقدان اما میگویند که منع تحصیل و کار زنان هیچ ارتباطی با فرهنگ مردم افغانستان ندارد.
منع آموزش و کار زنان با انتقادهای جهانی مواجه است و بهخاطر این کار برخی از مقامات امارت اسلامی نیز تحریم شدهاند.سرپرست وزارت خارجهی امارت اسلامی میگوید که به گفتوگو و تبادل نظر، در فضایی عاری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی و با هدف یافتن راهحلهای عملی و رفع سوءتفاهمات اعتقاد دارد.او در مقالهی خود نوشته است: «ما به ایالات متحده و دیگران یادآوری میکنیم که تحریمها و فشارها اختلافات را حل نمیکند، فقط اعتماد متقابل این کار را میکند.»