Paigard News Agency – خبرگزاری پیگرد

خبرگزاری پیگرد, انعکاس رویداد های افغانستان, منطقه و جهان

نگرانی شهروندان، از افزایش روز افزون بیکاری در افغانستان

خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
گزارش :شهناز سعیدی
چهارشنبه ۲۴ حوت ۱۴۰۱

کم و بیش دو سال بعد از به قدرت رسیدن امارت اسلامی و سرنگونی نظام پیشین به گفته شهروندان همچنان بیکاری در این کشور بیداد می کند‌. بسیاری از مردم کابل از افزایش روزافزون فقر و بیکاری شکایت دارند. تعداد زیادی از آنان برکناری از وظایف شان، پایین آمد سطع معاشات، به رسمیت نشناختن افغانستان از سوی جامعه جهانی، بسته شدن مکاتب، پوهنتون ها، مراکز آموزشی، منع زنان از وظایف شان را از دلایل عمده این وضعیت می‌دانند.
میرویس( مستعار) که قبلا در یکی از انستیتوت ها استاد بوده می گوید:《 نبود کار، نبود درآمد ، ما را به ستوه آورده است من مسوولیت یک فامیل شش نفره را به عهده دارم و تنها نان آور خانه هستم فقر و بیکاری من را مجبور به کارهای شاقه نموده است من حالا گاری دارم و در یکی از بازارهای کابل مصروف فروختن ترکاری می باشم 》
او همچنان می گوید :《درآمدم در حد بخور نمیر است از صبح تا شام هر کاری میکنم تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ افغانی در بیاورم تا چیزی برای خوردن به خانه ببرم. زیادتر روزها حتی همین ۲۰۰ الی ۳۰۰ را هم ندارم.》
زرغونه یکی دیگر از باشندگان کابل که در یکی از شفاخانه های این ولایت صفاکار می باشد به خبرگزاری پیگرد می گوید:《مدتی  است که با فقر شدید دست و پنجه نرم می کنم از سه وعده غذا حالا همان یک وعده را در حد بخورنمیر داریم .من که همسرم را در حمله انتحاری از دست داده ام، مسوولیت ۸ کودک را به عهده‌ دارم قبلا که استاد مکتب بودم  زندگی ام نسبتا بهتر بود اما اخیرا به دلیل تحولات، شغل ام را از دست داده ام و در یکی از شفاخانه ها با پول اندکی به عنوان صفاکار، کار می کنم با این پول حتی نمی توانم سه وعده ای غذای برای کودکان ام ببرم، چی برسد به کرایه خانه و دیگر مصارف…》
از سوی دیگر لعل ځاځی کارشناس مسائل اقتصادی، توقف پروژه های بانک جهانی، کاهش همکاری های جهانی با افغانستان، کاهش در بودجه دولت نبود تقاضا در مالکیت به علت نبود منبع های عواید از جمله عوامل عمده فقر و بیکاری در افغانستان خواند.وی افزود: افغانستان در سال های متوالی بیکاری های چشمگیری را تجربه کرده، که بعد از تحولات اخیر  این رقم  تا 60 درصد افزایش یافته است.
او همچنان می افزاید: حالا امارت اسلامی در تلاش است که به یک اقتصاد با ثبات برسیم که در دراز مدت شاهد نتایج خوب خواهیم بود.
در همین حال دفتر هماهنگی کمک های بشر دوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان با نشر تویتی می گوید: که در سال ۲۰۲۲، سطح قرضه های افغانستان نسبت به سال ۲۰۱۹ پنجاه درصد افزایش یافته است.
این همه در حالی است، که پیش از به قدرت رسیدن امارت اسلامی هم سازمان ملل متحد وقوع بحران غذایی در افغانستان را پیش بینی کرده بود. طوریکه مردم افغانستان قبل از امارت هم چندان روزگاری نداشتند. یعنی در زمان جمهوریت هم مردم افغانستان از فقر، بیکاری، نبود امنیت رنج می‌بردند. اما تحولات اخیر سبب شد این پدیده چند برابر شود.

Copyright © Paigard News By Master Technology | Newsphere by AF themes.