Paigard News Agency – خبرگزاری پیگرد

خبرگزاری پیگرد, انعکاس رویداد های افغانستان, منطقه و جهان

مولوی غلام حیدر شهامت از حضور ۵۰ هزار کارگر خارجی در کارخانه‌های کشور افغانستان انتقاد کرد


خبرگزاری پیگرد کابل افغانستان
نوشته شده توسط:محمد محمدی
شنبه ۱۳ حوت ۱۴۰۱

رئیس اداره تعلیمات تخنیکی و‌ مسلکی امارت اسلامی در کنفرانس “هماهنگی با نهادها و سکتور‌های خصوصی” که در کابل برگزار شد، با انتقاد از سکتور خصوصی کشور به دلیل استفاده از ۵۰ هزار نیروی کارگر خارجی در کارخانه‌ های  داخل افغانستان، خواستار جذب فارغ‌التحصیلان مسلکی این اداره تعلیمی در سکتور‌های خصوصی کشور شد.
اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی امارت اسلامی روز شنبه، ۱۳ حوت کنفرانس “هماهنگی با نهادها و سکتور های خصوصی” را با حضور و اشتراک مقامات سکتور خصوصی و تجارتی کشور، تاجران، صنعت‌کاران و مقامات وزارت‌خانه های دولتی در هوتل انترکانتیننتال کابل برگزار کرد.
 
مولوی غلام حیدر شهامت، رئیس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت: در بیست سال گذشته هدف دولت مردان سابق پیشرفت کشور و خودکفایی افغانستان نبود.
رئیس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی با انتقاد از سکتور خصوصی کشور افزود که بیش از ۵۰ هزار کارگر مسلکی از کشورهای خارجی مشغول کار در بخش سکتور خصوصی است، اما جوانان افغانستان بخاطر کار با ذلت در دیگر کشورها مهاجر می‌شوند.
غلام حیدر شهامت از سکتور خصوصی افغانستان خواست تا به جای کار گرفتن از کارگران خارجی از فارغ‌التحصیلان اداره تعلیمات تخنیکی و‌ مسلکی استفاده کند.روح الله هتک، رئیس بخش تخنیکی اداره تعلیمات تخنیکی و‌ مسلکی کت نیز در این کنفرانس اشتراک کرد بود به رسانه‌ها گفت: اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی بیش از ۱۲ هزار فارغ التحصیل در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی داشته و بیش از ۲۷ هزار جوان را دوباره در بخش های مختلف این اداره تعلیمی جذب کرده‌اند.
 در سوی مقابل محمد یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان گفت: بخاطر نبود انجنیر و افزاد مختصص در بخش‌های تخنیکی و فنی کارخانه‌ها، سکتور خصوصی افغانستان با مشکل جدی روبرو است.
معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که برای ترمیم ماشین آلات کارخانه‌جات هفته‌ها منتظر انجنیر از بیرون کشور هستند، و این روند باعث افزایش هزینه‌های ترمیم ماشین آلات برای سکتور خصوصی شده است.
وی خواستار هماهنگی و همکاری سکتور خصوصی با امارت اسلامی شد و گفت که تنها امارت اسلامی نمی تواند، همه مشکلات افغانستان را به تنهای حل کند.
شیرباز کمین زاده، رئیس اتاق های صنایع و معادن افغانستان گفت: تنها مشکل اساسی وضعیت بد اقتصادی در افغانستان است، اما مشکل فساد اداری و اخلاقی، نبود امنیت حل شده است.وی از شهروندان کشور خواست که از تولیدات داخلی استفاده نمایند، تا اشتغال‌زایی و روند تولید افزایش پیدا کند.رئیس اتاق های صنایع و معادن افغانستان با انتقاد تند از اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت، که تا هنوز یک هزار جوان مسلکی و متخصص تربیت نشده است.
صدیق الله قریشی، رئیس پیشه‌وران و دوکان داران افغانستان گفت: کشورهای که امروزه پیشرفت کرده اند، از برکت و حمایت از تعلیم است.وی گفت که اتاق پیشه‌وران و دوکان‌داران افغانستان همکاری همه جانبه خود را از اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی اعلام می‌کند و زمینه کاریابی را برای فارغ‌التحصیلان این اداره فراهم می‌سازد.رضا احمدی، مخترع اولین موتر ورزشی در افغانستان نیز گفت، بسیاری از کشورهای همسایه در راه توسعه و پیشرفت با مشکلاتی مواجه بودند به طور نمونه، ایران در اوائل با مشکلات نبود برق مواجه بود، ولی با توسعه و حمایت از جوانان این کشور توانست که پیشرفت کند.وی تاکید کرد که مقام های امارت اسلامی در فکر توسعه افغانستان باشند و اگر کم کاری صورت بگیرد، نسل آینده ما را مورد سرزنش قرار خواهد داد.
سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان در حاشیه این کنفرانس یک هزار دالر برای رضا احمدی، مخترع اولین موتر ورزشی اهدا کرده و همچنین مبلغ نامعلومی از سوی وزارت داخله اهدا شد.در پایان این نشست تفاهم‌نامه های همکاری میان اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی با وزارت اطلاعات و فرهنگ، اتحادیه پیشه‌وران و دوکان‌داران، پارک‌های صنعتی کابل، و اتاق صنایع و معادن افغانستان جهت معرفی فارغ‌التحصیلان اداره تعلیمات مسلکی به این نهاد‌ها به امضا رسید

Copyright © Paigard News By Master Technology | Newsphere by AF themes.