صنعت کاران:با حمایت امارت اسلامی صنعت کاران به خود کفایی خواهند رسید…
خبرگزاری پیگرد:کابل افغانستان
گزارش:فواد احمد نظری
شنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۱
مسئولان اتحادیه صنعتکاران صنایع سبز افغانستان از امارت اسلامی می خواهند که با صنعتکاران کشور همکاری نمایند و آنها را حمایت نمایند به گفته آنان با حمایت و تشویش ما میتوانیم صنعت خود را به خودکفایی برسانیم.
مسئولین اتحادیه صنعتکاران صنایع سبز افغانستان طی محفلی از کارکردهای ریاست اطفاییه کابل بخاطر دفع زود هنگام آتشسوزیها تقدیر کرده و خواستار معیاری شدن زیرساختهای پارکهای صنعتی شدند.
عبدالرحیم فیضانی رئیس اتحادیه صنعت کاران صنایع سبز امروز شنبه(۳۰،میزان)طی محفلی گفت:
درحال حاضر صدها شرکت صنعتی در 80 سکتور نیازمندی کشور فعالیت دارند.
آقای فیضانی افزود:خودکفایی صنعت در کشور وابسته به رشد صنعت و تولید است و همچنان صنعت افغانستان به دلایل مختلف آنقدر رشد نکرده است که با کشورها منطقه رقابت کرده و نیازمندهای مارکیت کشور را رفع سازند.
وی از امارت اسلامی خواست که با صنعتکاران کشور همکاری کنند تا ما با کشورهای منطقه رقابت کرده و در نهایت به یک کشور صنعتی تبدیل شویم؛ وی یگانه راه خود کفایی را صنعتی شدن دانست.
آقای فیضان بیان داشت:حکومت فعلی باید جلو صادر شدن مواد معدنی کشور را بگیرد
و همچنان سرمایه گذاران خارجی را تشویق کنند تا به گونه شراکت با افغانها معادن کشور را استخراج کنند.
فیضانی با بیان اینکه ما نباید قسمی سرمایه گذاری کنیم که ۵ یا ۱۰ سال آینده ورشکست شویم، گفت: حد اکثر ۱۰۰ شرکت صنعتی و تولیدی در یک سکتور میتوانند به حد کافی نیازمندی مارکیت را رفع کنند دیگر نیاز نیست که حکومت جواز صادر کند.
وی علاوه کرد: ما از امارت اسلامی میخواهیم که وقتی ۱۰۰ جواز در یک سکتور صنعتی و تولیدی صادر کرده، دیگر نباید جواز فعالیت صادر کند زیرا تکثر صدور جواز باعث ورشکستگی شرکتها شده و از سوی هم با رقابت منفی محصولات بیکیفیت را تولید میکنند.
وی مشکل پرداخت مالیه را از دیگر مشکلات صنعتکاران افغانستان عنوان کرده گفت: سیستم مالیه دهی از کانادا کاپی شده و ما از حکومت امارت اسلامی میخواهیم که با لغو این سیتسم، پروسه مالیه دهی را آسان تر سازند تا سرمایه گذران بتوانند در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.
از سوی هم قدرت جمال، معین وزارت صنعت و تجارت گفت: ما تلاش میکنیم که مشکلات صنعتکاران را حل کرده و به مشورههای آنها توجه جدی داشته باشیم.
وی تأکید کرد که از نزدیک با صنعتکاران و تاجران کشور کار میکند تا با زمینهسازی سرمایهگذاری، صنعت و تجارت مشکلات اقتصادی کشور را حل نموده و زمینه اشتغال را برای مردم مساعد سازند.
در همین حال خان جان الکوزی، معاون اتاق صنایع و تجارت گفت:کشور بدون صنعت و تولید به خود کفایی نخواهد رسید و در حال حاضر معادن کافی و میوه شیرین داریم و نیاز است تا در این بخشها بیشتر کار شوند.
آقای الکوزی هم بر رفع مشکلات صنعتکاران مانند زیر بناها و برق تاکید کرد و گفت: باید یک اداره واحد برای سرمایهگذاران و تاجران تشکیل شود تا بیشتر به مشکلات تاجران رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بیش از ۵۰۰ میلیون دالر از تاجران افغانستان بدهکار است از حکومت خواست تا یک پالیسی مخصوص برای حل مشکلات بانکی تاجران و سرمایهگذاران آماده کنند و پولهای سرمایهگذاران و تاجران در بانکها بند است ولی حکومت خواهان مالیه از تاجران و سرمایه گذاران است.
قابل یادآوریست که ماه گذشته یک فابریکه در پارک های صنعتی آتش گرفت که این آتش سوزی از سوی اطفاییه کشور به زودترین فرصت خاموش گردید و مسوولان اتحادیه صنعت کاران صنایع سبز بخاطر دفع این آتش سوزی شماری از مسوولان این اطفاییه را تقدیر نمودند.